Естонія просить Британію розмістити в країні більше військ для стримування Росії

Четвер, 14 квітня 2022, 14:11

Сотні британських солдатів можуть додатково відправитися до кордону з Росією після того, як Естонія звернулася до НАТО з проханням подвоїти кількість військовослужбовців, дислокованих у країнах Балтії.

Про це пише The Times, повідомляє "Європейська правда".

В Естонії зараз перебувають 1650 британських солдатів, 850 з яких розгорнуті з того часу, як Росія вторглася в Україну.

Британія очолює бойову групу НАТО, в яку також входять військові з Франції та Данії. Арсенал батальйону включає бойові танки Challenger 2, бронетехніку Warrior та артилерію.

Королівський танковий полк, який мав завершити свій тур Естонією на початку цього року, залишився в країні, завдяки чому загальна кількість міжнародних військ НАТО, що базуються на військовій базі в Тапі, досягла понад 2000 осіб.

Кусті Салм, постійний секретар міністерства оборони Естонії, сказав, що вторгнення в Україну довело, що президент Путін має намір повернути території колишнього Радянського Союзу.

Виступаючи в міністерстві оборони Естонії, він охарактеризував Путіна як "вбивцю історичного рівня" і сказав, що присутність НАТО в Естонії необхідно збільшити.

"Намір Росії завжди був зрозумілим. Вони ніколи не робили таємниці з того, що планують. Вони ніколи не приховували свої військові навчання. Вони планують вторгнутися в нашу країну", - сказав Салм.

Він сказав, що вдячний Британії за те, що вона вже подвоїла чисельність своїх військ в Естонії, але додав: "Кожен завжди може зробити більше".

Військові бази в Естонії, Литві, Латвії та Польщі розміщують війська НАТО на ротаційній основі, а після російського вторгнення до НАТО вирішили створити бойові групи у Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: