На першого міністра Шотландії поскаржилися до поліції через зняту маску

Неділя, 17 квітня 2022, 23:53

Шотландська поліція розглядає скаргу на порушення, вчинене головою уряду Ніколою Стерджен.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Причиною скарги  стало поширене в соціальних мережах відео,  на яких Стерджен без маски відвідала під час передвиборчої кампанії перукарню East Kilbride.

При цьому світлини  з цієї перукарні на власному Instagram-акаунті розмістила й сама Стерджен. На світлинах вона у масці поголила чоловікові бороду. Згодом вона назвала це, однією з найкращих, але одночасно й "найстрашніших" речей, які вона зробила під час передвиборчої кампанії.

Втім, пізніше в Інтернеті були опубліковані інші кадри, на яких видно, як вона спілкується з людьми без маски.

Як зазначає речник Шотландської національної партії,  порушення відбувалося лише протягом кількох секунд. "Першого міністра запросили повернутися у перукарню, коли вона вже виходила на вулицю. Протягом кількох секунд вона зрозуміла, що не одягла маску назад, і відразу ж її одягла".

Попри це, у поліції Шотландії підтвердили, що отримали відповідну скаргу, "і вона зараз розглядається". При цьому вже з 18 квітня вимога носити маску в громадських місцях у Шотландії стає простою рекомендацією.

Це не перше порушення масочного режиму головою уряду Шотландії. У грудні 2020 року Стерджен ненадовго зняла маску на похоронах, через що їй потім довелося вибачатися.

За чергове порушення її вже звинуватили у "явному лицемірстві".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: