США працюватимуть з союзниками задля передачі Україні радянських танків – ЗМІ

Субота, 2 квітня 2022, 07:12

Адміністрація президента США Джо Байдена працюватиме з союзниками, щоб передати Україні танки радянського виробництва для зміцнення української оборони на Донбасі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The New York Times з посиланням на американського чиновника.

Рішення виступити посередником у передачі танків радянського виробництва, якими вміють користуватися українські війська, прийнято у відповідь на запит президента України Володимира Зеленського, повідомив чиновник.

Це перший раз у війні, коли Сполучені Штати допомагатимуть у передачі танки.

Чиновник сказав, що перекидання почнуться незабаром, але відмовився повідомити, скільки танків буде відправлено або з яких країн вони прибудуть. За його словами, вони дозволять Україні завдавати дальніх артилерійських ударів по російських об’єктах на Донбасі.

Зазначається, що прибуття танків може бути ще одним сигналом нового етапу війни, яка триває п’ять тижнів. Раніше в Росії заявили, що вони переорієнтовують свої зусилля на Східну Україну.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав союзників по НАТО надати танки та літаки на додаток до протитанкової та зенітної зброї, яка стала основним предметом поставок Україні із Заходу. Розчарований тим, що він вважає повільними темпами передачі зброї, Зеленський попросив саме танки.

Рішення допомогти передати танки було прийняте, оскільки українські військові продовжують стримувати наземне просування Росії.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що Міноборони Німеччини ухвалило рішення схвалити постачання Україні БМП із запасів колишньої НДР, які зараз знаходяться у Чехії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.