Нідерланди відправлять 200 військових до Румунії

Середа, 20 квітня 2022, 13:11

Нідерланди відправлять до Румунії 200 солдатів, які стануть частиною бойового підрозділу НАТО під керівництвом Франції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє NOS.

Через вторгнення Росії в Україну НАТО хоче посилити східний фланг Альянсу. Бойові групи вже існують у країнах Балтії та Польщі, а також вони будуть створені в Болгарії, Угорщині, Словаччині та Румунії.

Раніше стало зрозуміло, що Нідерланди готові розглянути можливість участі в Румунії, і міністри оборони і закордонних справ оголосили, що кабінет справді хоче зробити військовий внесок.

Нідерландський підрозділ дислокується на військовій базі в Чинку в центральній Румунії. Нідерландська місія триватиме один рік, і планується, що перші голландці почнуть працювати в Румунії влітку. Ротація передбачається кожні чотири місяці.

Нідерланди вже здійснили в Румунії розвідувальну місію, ще одна відбудеться у травні. "Інженерна група" з 85 солдатів також може відправитися до Румунії наступного місяця, щоб допомогти у підготовці місця дислокації.

За словами уряду, місія сприяє "зміцненню колективного стримування та оборони НАТО та заспокоєнню наших союзників у регіоні". В уряді підкреслюють, що присутність НАТО в Південно-Східній Європі носить оборонний характер.

Місія в Румунії обійдеться уряду Нідерландів в 34 мільйони євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.