Байден оголосив нову міграційну програму для українців

Четвер, 21 квітня 2022, 17:57

Президент США Джо Байден оголосив про нову ініціативу "Об'єднаємося для України" на підтримку українців, які прагнуть переїхати до США на тлі російського вторгнення.

Про це Байден заявив у четвер під час звернення щодо війни в Україні, повідомляє "Європейська правда".

"Я оголошую про програму "Об'єднаємося для України", нову програму, яка дозволить українцям, які шукають притулку, приїжджати прямо з Європи до Сполучених Штатів", - сказав Байден.

Байден зустрівся зі Шмигалем у Вашингтоні 

За його словами, ця нова програма доповнить існуючі правові можливості, доступні для українців, включаючи імміграційні візи та оформлення статусу біженця.

Він назвав програму доцільним каналом для безпечної легальної міграції з Європи до США для українців, зазначивши, що у цих мігрантів має бути спонсор із США, наприклад, сім'я чи неурядова організація.

"Ця програма буде швидкою, вона буде оптимізована і забезпечить дотримання Сполученими Штатами своїх зобов'язань перед народом України та відсутність необхідності перетину нашого південного кордону", - сказав він.

Байден також оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на $800 мільйонів та анонсував, що США заборонять афілійованим з Росією кораблям заходити до американських портів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.