У парламенті Грузії розглянуть заборону символіки на підтримку агресії РФ

Вівторок, 26 квітня 2022, 11:57

У парламент Грузії внесли проєкт щодо заборони підтримки чи виправдання агресії Російської Федерації, у тому числі за допомогою типової символіки.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Ехо Кавказу".

На засіданні парламентського бюро 26 квітня розглянуть проєкт змін до кодексу про адміністративні правопорушення, підготовлений опозиційними депутатами Саломе Самардашвілі та Анною Нацвлішвілі. 

Згідно з ним, пропонують заборонити схвалення, підтримку чи виправдання агресії РФ щодо Грузії, України чи будь-якої іншої держави у будь-якій формі, у тому числі шляхом використання георгіївської стрічки та символів "Z" і "V". Використання чи виготовлення і поширення такої символіки пропонують карати штрафами у розмірі 2000 ларі для фізосіб і 5000 ларі - для юридичних осіб. За повторні порушення штраф зросте до 5000 ларі, або можливий адмінарешт на 15 діб, щодо юридичних осіб повторний штраф становитиме 10000 ларі. 

Автори проєкту аргументували його необхідність тим, що у Грузії є групи, організовані та підтримувані Росією, які відкрито схвалюють та виправдовують російську агресію і зумовлені нею злочини, зокрема в Україні. 

Нагадаємо, нещодавно використання символів на підтримку російської агресії заборонила Молдова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.