У Фінляндії підтримка вступу в НАТО зросла до 65%

Четвер, 28 квітня 2022, 09:27

У Фінляндії зросла підтримка вступу країни в Північноатлантичний альянс.

Це показало свіже опитування, проведене на замовлення Helsingin Sanomat, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, 65% фінів підтримують вступ Фінляндії до військового альянсу. 13% проти членства, а 22% ще не визначили свою позицію.

Опитування проводили на інтернет-панелі протягом останніх шести днів.

Підтримка вступу до НАТО зараз найвища за всю історію вимірювань Helsingin Sanomat. У попередньому опитуванні, проведеному на замовлення HS на початку квітня, 59% підтримали членство Фінляндії в НАТО, а 17% були проти.

Нині зросла частка жінок, які виступають за членство. 59% жінок хотіли б, щоб Фінляндія приєдналася до НАТО, порівняно з 50% у попередньому опитуванні. Понад 70% чоловіків досі підтримують вступ до НАТО.

Підтримка членства в НАТО як і раніше найвища у найстарших вікових групах, а найнижча – у наймолодших. Проте більше ніж половина тих, кому виповнилося 30 років, вже виступають за вступ до військового альянсу.

Як повідомлялося, Фінляндія і Швеція, ймовірно, не чекатимуть саміту НАТО наприкінці червня і подадуть заявки на вступ до Альянсу вже у травні.

У Москві почали попереджати обидві країни  про "наслідки" вступу.

Детальніше на цю тему - у статті Фінляндія відмовляється від нейтральності: як агресія РФ штовхає країну до вступу в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: