Спікер Палати представників США розраховує на швидке схвалення $33 млрд для України

П'ятниця, 29 квітня 2022, 20:18

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі сподівається прийняти пакет допомоги Україні в розмірі 33 мільярдів доларів, про який попросив президент Джо Байден, "якомога швидше".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

У четвер Байден попросив у Конгресу 33 мільярди доларів на підтримку України – різке збільшення фінансування США для війни з Росією більш ніж через два місяці після початку вторгнення.

Законодавці від обох партій заявили, що хочуть швидко затвердити запит на надзвичайне фінансування, але не було негайного повідомлення про те, коли саме Палата представників і Сенат можуть проголосувати на тлі суперечок щодо того, що має бути в законодавстві.

"Ми сподіваємося якомога швидше прийняти цей закон", — сказала Пелосі.

Демократи, які контролюють Конгрес, і республіканці не погоджуються щодо того, чи поєднувати фінансування України з мільярдами доларів для допомоги у зв’язку з COVID-19, про яку Байден просив у березні.

Деякі республіканці заявили, що хочуть, щоб ці два питання були розділеними, але деякі демократи розглядають підтримку допомоги Україні як шанс схвалити допомогу у зв’язку з COVID.

Пелосі сказала, що законодавцям доведеться "змиритися" з тим, як вирішити обидва питання.

"У нас тут надзвичайні ситуації. Нам потрібні гроші на COVID, і час є важливим, тому що нам потрібні гроші для України, нам потрібні гроші на COVID, тому я сподіваюся, що ми зможемо це зробити", - сказала Пелосі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.