Джонсон прагне озброїти Україну протикорабельними ракетами для оборони Одеси - The Times

Неділя, 3 квітня 2022, 08:17

Велика Британія наполягає на тому, щоб озброїти Україну протикорабельними ракетами для захисту від російських військових кораблів, які обстрілюють прибережні міста.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Times.

За даними видання, прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав міністрам, що хоче поставити зброю, щоб запобігти наступу росіян на Одесу, так само, як британські протитанкові ракети використовувалися, щоб завадити Путіну захопити Київ.

"Ми очікували, що ця масова колона танків пройде дуже плоским ландшафтом і що Київ буде взято через три дні. NLAW зупинили це. Ця частина війни ще не закінчена, але їх зупинено. Зараз вони концентруються на півдні", - сказало високопоставлене урядове джерело.

За даними видання, Британія планує поставити зокрема ракети з датчиками, які можуть бути націлені на кораблі, дислоковані біля берегів України, а також протитанкові засоби для знищення випущених артилерійських снарядів. Крім того, розглядається можливість забезпечення України безпілотниками одноразової дії Switchblades.

Зазначається, що президент Володимир Зеленський попросив західні країни поставити Україні протикорабельні ракети, зокрема Harpoons, які використовуються британським королівським флотом.

У неділю вранці російські війська завдали авіаударів по Одесі, у місті видно два осередки займання та сильний дим.

Раніше цього тижня ЗСУ вперше збили російський гелікоптер Мі-28 переносним зенітно-ракетним комплексом Starstreak, який надала Британія.

Джерело в Міністерстві оборони Британії повідомило виданню The Times, що зенітна система використовується в Україні майже тиждень, і вважає, що на відео з Луганської області зображена робота системи Starstreak.

Нагадаємо, 31 березня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні буде відправлено більше летального озброєння для протистояння російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: