США виділяють ще $100 млн на протитанкові системи для України

Середа, 6 квітня 2022, 06:42

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив про виділення $100 млн на додаткові протитанкові системи для України.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в його заяві на сайті Держдепу.

За його словами, світ вражений звірствами російських сил у Бучі і по всій Україні.

"Я санкціонував, згідно з дорученням від президента, негайне вилучення безпекової допомоги вартістю до 100 мільйонів доларів для задоволення нагальних потреб України в додаткових протитанкових системах" - заявив Блінкен.

Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на неназваного американського чиновника, йдеться про додаткові протитанкові системи "Джавелін".

це рішення є шостим вилученням озброєння, обладнання та припасів із запасів Пентагону для України з серпня 2021 року.

"Зміцнюючи позицію України на полі бою та за столом переговорів, ми також працюватимемо з нашими союзниками та партнерами, щоб зібрати інформацію для документування повідомлених зловживань та надати її відповідним органам, щоб притягнути винних до відповідальності" - заявив Блінкен.

"Об’єднані з нашими союзниками та партнерами, ми продовжимо надавати допомогу для підтримки оборони України, а також економічну підтримку та гуманітарну допомогу для громад, спустошених безжальною жорстокістю Росії" - наголосив він.

Нагадаємо, минулого тижня Міноборони США оголосило про надання Україні додаткової військової допомоги у розмірі 300 млн доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: