Прем’єрка Литви: російський режим поводить себе як нацисти

Середа, 6 квітня 2022, 11:51

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що, заперечуючи воєнні злочини в Україні, російський режим "діє як нацисти".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Це фірмовий знак цього режиму – звинувачувати в тому, що роблять вони самі. По суті, режим поводиться як нацисти. Вони переписують історію та звинувачують у переписуванні історії інших, вони розправляються з людьми, вбивають людей та звинувачують у цьому своїх супротивників або, в даному випадку, Україну та українців", - сказала Шимоніте.

"Ми не купуємося на цю брехню, і, мабуть, у Литві дуже мало людей, які хоча б на секунду повірили тому, що кажуть" - додала вона.

Однак вона висловила занепокоєння, що російська брехня дуже широко розповсюджується на Заході.

"У чому величезна різниця між цією війною з 2014 роком - у тому, що у нас майже немає дискусії про те, що "тут не все однозначно", "не використовуватимемо певних слів". Але Кремль робить все можливе, щоб знову повернути сумніви, коливання, що, можливо, ми не знаємо всього" - зазначила Шимоніте.

Раніше, президент України Володимир Зеленський закликав країни світу та міжнародні організації максимально долучатися до розслідування воєнних злочинів РФ в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.