Висилка "дипломатів" РФ з Європи створює серйозні перешкоди російській розвідці – ЗМІ

П'ятниця, 8 квітня 2022, 11:59

Видворення європейськими дипломатами сотень співробітників посольств РФ здатне тимчасово, якщо не назавжди серйозно порушити роботу російської розвідки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Washington Post з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

"Війна розвідки з Росією йде повним ходом. Це… стало серйозною вм’ятиною в операціях російської розвідки в Європі", – сказав Марк Полімеропулос, офіцер ЦРУ у відставці, який керував таємними операціями агентства в Європі та Росії.  

Чиновники заявили, що це, здається, найбільше скоординоване висилання дипломатів з Європи. Зокрема, за останні шість тижнів країни Європи заявили про висилку майже 400 російських "дипломатів"

Високопоставлений європейський дипломат назвав це "серйозним порушенням" роботи російської розвідки в Європі, яке потенційно може бути  постійним. За словами дипломата, Кремлю буде важко поповнити ряди розвідки.

"Перепризначення та інструктаж потребують часу і можуть бути неможливими протягом певного часу, якщо взагалі будуть. Перепідготовка, передислокація — все це зривається", – сказав дипломат.

У понеділок через сцени звірств в українському місті Буча, де мирних жителів було знайдено розстріляними після відходу російських військ, Німеччина оголосила 40 російських дипломатів "небажаними особами", назвавши їх загрозою національній безпеці. Того ж дня Франція також оголосила про видворення.

У Литві та Латвії, країнах Балтії, які регулярно проводять жорстку лінію проти Кремля, цього тижня уряди наказали закрити російські консульства та вислали чергову хвилю російських чиновників, включаючи посла Росії в Литві.

"Для росіян це боляче. Ми закрили їхню регіональну мережу", – сказав високопоставлений дипломат однієї з країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.