Палата представників США у вівторок голосуватиме за допомогу Україні на $40 млрд

Вівторок, 10 травня 2022, 07:07

Лідер більшості Палати представників Конгресу США Стені Хоєр заявив, що у вівторок Палата представників розгляне додаткові 40 мільярдів доларів додаткового фінансування для України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

У понеділок президент Джо Байден закликав Конгрес "негайно" прийняти законопроєкт про допомогу Україні, вперше попередивши, що існуюча допомога закінчиться "приблизно через десять днів".

"Принесіть його на мій стіл у найближчі кілька днів", — сказав Байден.

Спочатку Байден просив 33 мільярди доларів, але Конгрес запропонував ще мільярди на продовольчу допомогу та військове обладнання.

Крім того, держсекретар Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін спільно написали лідерам Конгресу, закликаючи їх виділити додаткові асигнування для України до 19 травня, щоб адміністрація "надавала безперебійну критичну військову підтримку" українцям.

"Ми вдячні за потужну підтримку, надану Конгресом, але майже всі 3,5 мільярда доларів США, надані Конгресом у цьому році, були вичерпані, оскільки ми збільшили допомогу в безпеці Україні, яку вони використали з великим ефектом", — йдеться у листі.

"На сьогодні у нас залишається лише 100 мільйонів доларів, які ми можемо використати за механізмом вилучення. Ми очікуємо вичерпати ці повноваження не пізніше 19 травня 2022 року", — написали Блінкен та Остін.

"До цієї дати нам знадобляться додаткові асигнування, включаючи дозволи на додаткові вилучення коштів, якщо ми хочемо продовжувати нашу допомогу в безпеці в нинішньому темпі", — написали вони.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: