Генсек Ради Європи погодила у Києві пакет заходів щодо наслідків агресії РФ

Вівторок, 10 травня 2022, 11:20

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила, що погодила у Києві пакет негайних заходів щодо усунення прямих наслідків російської агресії.

Про це йдеться у заяві Пейчинович-Бурич за підсумками візиту, повідомляє "Європейська правда".

Пакет включає консультування генерального прокурора Ірини Венедіктової та її офісу в контексті їхніх розслідувань грубих порушень прав людини та їхньої співпраці з Міжнародним кримінальним судом, зазначила Пейчинович-Бурич. 

Рада Європи також готує пакет заходів, які будуть реалізовані після закінчення агресії, додала генеральний секретар.

"Я підтвердила непохитну підтримку та солідарність Ради Європи за цих дуже важких часів із президентом Зеленським та українським народом. Свідчення невимовних звірств, свідком яких я була, у нашій державі-члені Україні викликають глибоке занепокоєння", - заявила Пейчинович-Бурич. 

В Україні вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем'єром Ольгою Стефанішиною, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, першим заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою, членами української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи та з представниками військового та громадянського суспільства, у тому числі з керівниками Меджлісу кримськотатарського народу.

Крім того, генсек Ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь.

Нагадаємо, Рада Європи створила експертну групу для допомоги ГПУ у розслідуванні воєнних злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: