Глава МЗС Німеччини: після 24 лютого порозумінь з Росією не може бути

Вівторок, 10 травня 2022, 16:29

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що після відкритого нападу Росії на Україну компроміси та порозуміння з нинішньою РФ неможливі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві.

Анналена Бербок зазначила, що 24 лютого стало переломним моментом і у ставленні до торгівлі енергоносіями з Росією і залежність від них "треба звести до нуля і назавжди". 

"Ми не можемо змінити географію у Європі. Але після 24 лютого не може бути порозуміння з Росією. Не можна на жоден крок відступити від санкцій і від того шляху, яким іде Україна. Ніколи більше у Європі не має відбутись такого, щоб агресор, який не визнає ніяких правил і зазіхає на мир і свободу, міг діяти безкарно. Це "ніколи знову" означає, що ми на боці України", - заявила Бербок. 

Вона наголосила на необхідності покарати російських військових, причетних до воєнних злочинів, та пообіцяла підтримку Німеччини у цьому питанні. 

Як вже повідомлялося, у рамках візиту Анналена Бербок відвідала Бучу та пообіцяла підтримку Німеччини у розслідуванні воєнних злочинів. 

Також вона оголосила про поступове відновлення роботи посольства Німеччини у Києві. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: