Розвідка Естонії: Наступ ЗСУ під Харковом ускладнює становище РФ на Донбасі

Середа, 11 травня 2022, 12:47

Просування українських військ у Харківській області незабаром може поставити під загрозу лінії постачання підрозділів ЗС РФ на Ізюмському плацдармі.

Про це повідомляється в опублікованому в середу оперативному зведенні розвідувального центру Сил оборони Естонії про бойові дії в Україні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

"ЗСУ продовжують чинити тиск на позиції російських військ на північ від Харкова. Протягом минулої доби активність ЗС РФ на напрямі Ізюм – Слов'янськ знизилася. Можливо, цей факт обумовлений поступом українських військ у Харківській області: незабаром він може поставити під загрозу лінії постачання підрозділів ЗС РФ на Ізюмському плацдармі", - йдеться у зведенні.

Як зазначається, інформація про цілі можливого контрнаступу українців суперечлива. Збройні сили України можуть спробувати відкинути супротивника на вихідні рубежі, що існували на момент 23 лютого, або спробувати звільнити всю територію країни.

Цілком можливо, що для запобігання останньому сценарію РФ може включити окуповані території до свого складу. В цьому випадку було б простіше створити враження, що Україна намагається захопити частину Росії.

"Керівництво Республіки Білорусь дедалі частіше говорить про загрозу із боку заходу. На цьому тлі проводиться перевірка боєздатності збройних сил країни. Втім, масштаб і характер цих заходів вказує на те, що наразі Білорусь не має наміру втручатися в конфлікт в Україні безпосередньо", - йдеться у зведенні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.