Бундестаг підтримав експропріацію енергетичних компаній у критичних ситуаціях

П'ятниця, 13 травня 2022, 09:41

Бундестаг схвалив реформу Закону про енергетичну безпеку від 1975 року, яка передбачає легший доступ до енергетичних компаній у разі серйозних проблем.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Підприємства енергетичного сектора є частиною критичної інфраструктури Німеччини. Це означає, що вони мають особливе значення для повсякденного життя.

Якщо існує "конкретна небезпека" того, що компанія не виконає своїх завдань і є ризик того, що надійність постачання буде порушена, новий закон може тимчасово передати її під опіку держави. З метою безпеки постачання можливість експропріації створюється для компаній у критичній інфраструктурі як крайній захід.

Законопроєкт ще має схвалити Бундесрат, що, за словами міністра економіки Роберта Габека, може статися наступного тижня.

Закон може мати наслідки для нафтопереробного заводу PCK у Бранденбурзі, важливого для постачання нафти до Східної Німеччини. Досі він переробляв здебільшого російську нафту.

Контрольний пакет акцій PCK належить Rosneft Deutschland, дочірній компанії російської державної компанії "Роснефть". Через ембарго на імпорт російської нафти, яке обговорювалося на рівні ЄС, Габек шукає альтернативні джерела нафти для PCK через Росток, а можливо, і через Гданськ. Закон також може зіграти роль у газовому секторі.

Нагадаємо, німецькі дочірні підприємства колишньої "дочки" компанії "Газпром" припинили отримувати газ із Росії.

Gazprom Germania перебуває під контролем Німеччини після того, як російський енергетичний гігант "Газпром" хотів продати компанію.

Серед іншого, найбільше німецьке газове сховище  в Редені належить Gazprom Germania. На його частку припадає приблизно п’ята частина потужностей Німеччини. Однак останнім часом у сховищі Реден майже не зберігався газ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: