Посол ЄС: політичне керівництво України трохи розчароване в НАТО

П'ятниця, 13 травня 2022, 10:12

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас вважає, що політичне керівництво України наразі трохи розчароване в НАТО.

Про це він сказав в ефірі естонського телебачення, пише "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"НАТО став деяким розчаруванням для політичного керівництва України, оскільки у НАТО дуже чітке завдання щодо забезпечення захисту країн, що входять до Альянсу. При цьому НАТО нічого не обіцяє Україні, і українське керівництво веде переговори з окремими країнами НАТО про можливі гарантії та домовленості у разі загрози безпеці України. Але багато залежить від того, що відбуватиметься на полі бою", – сказав Маасікас.

Він зазначив, що Кремлю зараз не подобається те, що відбувається в Україні та на Заході.

"Опір українській армії. Допомога, особливо з озброєнням, яку західні країни надають Україні. Те, наскільки єдино діють Захід, Європейський союз та НАТО, наскільки підвищилася привабливість ЄС та НАТО. В очах українців привабливість Євросоюзу підвищилася більш ніж на 90%, а привабливість НАТО в очах фінів та шведів на рекордному рівні. Все це, звісно, ​​не подобається Кремлю", - сказав посол.

Маасікас додав, що Фінляндія поспішає зі вступом до НАТО, оскільки ширше оцінила загрози після розпочатої Росією війни.

"Громадська думка змінилася, наче по клацанню пальців, дуже швидко. І, здається, політичний клас готовий до того, щоб провести це швидко", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: