Світ має готуватися до того, що війна в Україні триватиме - глава МЗС Франції

П'ятниця, 13 травня 2022, 13:58

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що міжнародні лідери повинні готуватися до того, що війна в Україні триватиме, і враховувати її довгострокові наслідки.

Про це він заявив у другий день саміту G7 в Німеччині, пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Ле Дріан сказав, що тепер лідери мають розглядати війну в Україні як довготривалий конфлікт, який спричинить серйозні наслідки у всьому світі.

"Я також хотів би підкреслити, що зараз ми повинні мати справу з конфліктом, який буде тривати, і тому в довгостроковій перспективі ми матимемо справу з наслідками цього конфлікту на міжнародному рівні, особливо в сфері продовольчої безпеки", - сказав він.

Міністр додав, що міжнародні переговори мають бути зосереджені на зростанні цін на продукти харчування, оскільки організації попереджають про глобальну продовольчу кризу, яка виникла внаслідок війни в Україні.

Ле Дріан сказав, що країни G7 не воюють з Росією, але в цій війні "є агресор і жертва, і ми підтримуємо того, на кого нападають".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розказав, що французький лідер Еммануель Макрон пропонував піти на певні поступки щодо українського суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя Путіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.