Членства у ЄС прагне половина громадян Молдови – опитування

Вівторок, 24 травня 2022, 23:26

Близько половини жителів Молдови хочуть, щоб їх країна вступила до Євросоюзу, третина – проти.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на NewsMaker, такими є результати опитування IDIS Viitorul.

Згідно з результатами опитування, якби найближчим часом у Молдові провели референдум про вступ до ЄС, то 51,8% громадян проголосували б за, а 33,1% проти. Ще 3,9% опитаних не брали б участі в референдумі, а 9,7% не визначилися.

В свою чергу, якби у Молдові провели референдум щодо вступу до Євразійського економічного союзу, за проголосували би 32,4% опитаних, а проти - 46,3%.

Для порівняння, згідно опитуванню соціологічної групи "Рейтинг", проведеному підтримка вступу до ЄС є рекордно високою в Україні – євроінтеграцію наразі підтримує 91% українців.

Нагадаємо, у Молдові після обшуків затримали колишнього президента, проросійського політика Ігоря Додона.

Відзначається, що Додона, почесного президента Партії соціалістів, затримали на 72 години. Також повідомляють про затримання кума Додона Петру Меріняну. 

Пізніше стало відомо, що експрезидента все ж поки не затримали і "слідчі дії тривають"

Слідчі дії триваються в рамках кримінальної справи, порушеної за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених статтями про пасивну корупцію, прийняття фінансування політичної партії від злочинної організації, державну зраду і незаконне збагачення.

У Кремлі заявили, що стурбовані "переслідуванням прихильників дружніх відносин з РФ", коментуючи обшуки у проросійського експрезидента Молдови Ігоря Додона.

Члени та прихильники Партії соціалістів вийшли під парламент Молдови висловити протест проти переслідування її почесного керівника; туди ж прийшли і опоненти Додона "святкувати подію". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: