У Франції відкрили п’яте розслідування через французів, постраждалих внаслідок війни Україні

Вівторок, 3 травня 2022, 21:15

Антитерористична прокуратура Франції (Pnat) відкрила вже п’яте розслідування щодо воєнних злочинів у зв’язку з пораненням внаслідок бойових дій на півночі Київщини особи з французьким громадянством.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro/AFP.

Розслідування стосується подій, що сталися з громадянином Франції у Бородянці і селі Великий Ліс (північніше Бородянки) у період з 26 березня по 7 квітня. Ніяких деталей не надають, окрім того, що він отримав поранення.

Розслідування ведеться за фактами "умисного замаху на вбивство, фізичну і психологічну недоторканність особи" та "викрадення або вимагання" щодо особи, яка вважається захищеною за міжнародним гуманітарним правом.

Національна антитерористична прокуратура відкрила загалом п’ять таких розслідувань у зв’язку з подіями, що стались з особами з французьким громадянством в Україні під час війни.

Перше розслідування відкрили у зв’язку із загибеллю франко-ірландського журналіста П'єра Закжевського у Горенці під Києвом. Ще три стосувалися постраждалих у Гостомелі, Чернігові та Маріуполі.  

Франція може відкривати розслідування щодо подій за межами країни лише у разі, якщо постраждалий є громадянином Франції, або ж підозрюваний - громадянин Франції чи постійно проживає в країні.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.