США призначили нового командувача своїх сил у Європі

Вівторок, 3 травня 2022, 22:23

Новим командувачем сил США в Європі та Африці стане генерал Крістофер Каволі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на інформацію Пентагону.

Там відзначають, що кандидатура нового головнокомандувача була висунута президентом США Джо Байденом, а також схвалена іншими країнами НАТО.

"Генерала Крістофера Дж. Каволі висунуто для призначення на звання генерала під час служби верховного головнокомандувача союзних військ у Європі. НАТО також погодилося призначити генерала Каволі верховним головнокомандувачем сил НАТО в Європі", - вказують у Пентагоні.

Таким чином, генерал Каволі замінить на посаді Тода Уолтерса, який керував на цій посаді останні три роки. Це перше велике кадрове призначення у американській армії від початку російсько-української війни.

Показово, що Каволі має ступінь магістра російських та східноєвропейських досліджень Єльського університету, а також володіє російською мовою.

Нагадаємо, раніше колишній командувач армії США у Європі Бен Ходжес вважає, що у разі, якщо Владімір Путін не змириться з поразкою його армії у війні, то у нього буде гірша переговорна позиція і Україна зможе вимагати звільнення Криму та Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: