Пентагон замовив безпілотники Switchblade для відправлення Україні

П'ятниця, 6 травня 2022, 22:29

Міністерство оборони США укладає контракт на $17,8 млн і на виробництво та відправку безпілотників Switchblade в Україну.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, про це заявив заступник міністра оборони з питань закупівель та підтримки Вільям Ла Планте.

За його словами підписання відповідної угоди відбудеться в цей день, трохи згодом.

Закупівля цих безпілотників  буде профінансована в затвердженого у середині березня пакету підтримки України, який складає  $300 млн. Наразі з цієї суми закуплено зброї на $136,8 млн, уточнює Ла Планте.

 На цю суму вже було закуплено для Украни та відіслано "безпілотні літальні системи, (бронетранспортери) Puma, передову систему високоточної зброї, комунікаційні пристрої, бойове медичне обладнання та припаси, страви, готові до вживання, навіть біноклі", перераховує Ла Планте.

Також, за його словами, в рамках іншого пакету допомоги Україні, Пентагон наразі збільшує запаси ракет Javelin і Stinger, а також ключових компонентів для цих ракет.

Нагадаємо, що перші поставки в Україну американських безпілотників включали Switchblade серії 300. Це безпілотники масою 2 кг, призначені для атаки особового складу та легких транспортних засобів. За даними виробника, вони можуть пролетіти близько 10 кілометрів та зависати над ціллю приблизно 15 хвилин.

Також в Україну прямують нові версії моделі Series-600, які можуть пролетіти понад 40 км і зависнути над ціллю протягом 40 хвилин, перш ніж атакувати протитанковою боєголовкою. Оператор дрону використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.