Розвідка Британії пояснила, що не так з особистою присутністю російських командирів на передовій

Неділя, 8 травня 2022, 09:28

За даними британської розвідки, спроби старших командирів російських військ вирішувати проблеми особистою присутністю на передовій не дали суттєвого результату, призвівши тільки до підвищених втрат у їхніх лавах і неготовності колег, яким доводиться приймати командування. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки про війну в Україні, який публікує Міноборони Британії.

"Труднощі з командуванням і контролем, як і невпевнені дії військ на передовій, спонукали старших командирів особисто з’являтись на полі бою, напевно, щоб особисто брати на себе лідерство в операції. Російські командувачі рідко делегують оперативні повноваження підлеглим, а вони з цієї причини не отримують важливого досвіду лідерства. Проте не помітно, щоб присутність цих командувачів на передовій якось покращила чи змінила оперативний задум. Успіхам росіян продовжують заважати недоліки планування та підтримки", - розповідають в огляді.

Зазначається, що присутність командувачів вищого рівня близько до передової наражає їх на значний ризик, і саме це спричинило непропорційно великі втрати серед старших офіцерів РФ у цій війні.

"Це призвело до того, що сили повільніше реагують на невдачі і не можуть змінювати свій підхід на полі бою. Усі ці проблеми вірогідно зберігатимуться і далі, з огляду на відносну нестачу досвіду оперативного командування у тих офіцерів, яких призначають замість вбитих", - додають у повідомленні.

У попередньому огляді розповідали, що Росія втрачає у війні в Україні найбоєздатніші підрозділи і передове обладнання, яке непросто буде відновити через санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: