Британія надасть Україні військову допомогу на 1,6 млрд доларів

Неділя, 8 травня 2022, 10:59

Британія надасть Україні військову допомогу ще на 1,3 млрд фунтів стерлінгів - 1,6 млрд доларів США.

Як повідомляє Reuters, про це заявив прем’єр Британії Борис Джонсон перед запланованою відеоконференцією G7, пише "Європейська правда".

"Брутальний напад Путіна не лише спричиняє величезні руйнування в Україні - це загрожує також миру і безпеці в усій Європі", - заявив Борис Джонсон.

Новий пакет майже подвоює допомогу, раніше анонсовану Британією для України. В уряді зазначили, що це найбільші витрати на військову підтримку після воєн в Іраку та Афганістані.

Яу уточнює The Guardian, до цього пакету входять і 300 млн фунтів стерлінгів, анонсовані Борисом Джонсоном під час виступу у Верховній Раді. Серед зброї, яку планують надати - системи контрбатарейної боротьби, обладнання для заглушення GPS, прилади нічого бачення. Кошти виділять із резерву, який використовують на випадок надзвичайних ситуацій. 

В уряді повідомили також, що Джонсон цього місяця зустрінеться з провідними компаніями військово-промислового комплексу та обговорить збільшення виробництва, з огляду на зростання попиту через війну в Україні. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.