США запровадили санкції проти керівництва Сбербанку, Газпромбанку та кремлівських телеканалів

Понеділок, 9 травня 2022, 07:57

Сполучені Штати запровадили санкції проти керівництва Сбербанку та Газпромбанку, а також проти низки суден та кремлівських телеканалів.

Список оприлюднений на сайті Міністерства фінансів та Держдепу.

У список включено вісім топменеджерів Сбербанку: Наталя Алімова, Олександр Бурико, Ольга Голодець, Станіслав Кузнєцов, Сергій Мальцев, Анатолій Попов, Кирил Царьов, Белла Златкіс.

Під санкції також потрапили 17 топменеджерів Газпромбанку і Московський індустріальний банк та низка підконтрольних йому організацій.

Санкції запроваджено проти ТОВ "Промтехнологія", виробника зброї, а також "Оборонлогістики", що здійснює морські перевезення для Міноборони РФ.

Обмеження торкнулися ще шести судноплавних компаній та десятків кораблів, переважно вантажних.

Під санкції також потрапили "Перший канал Росія", телеканал "Росія-1" та "Телерадіомовна компанія НТВ".

Також американцям буде заборонено надавати росіянам бухгалтерські послуги, послуги зі створення трастів і корпорацій, а також послуги управлінського консалтингу, хоча надання юридичних послуг, як і раніше, дозволено.

Нагадаємо, лЛідери країн "Групи семи" після онлайн-зустрічі з президентом Володимиром Зеленським пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти Росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.