Британія готова посприяти партнерам у передачі Україні літаків радянських моделей - міністр оборони

Понеділок, 9 травня 2022, 16:01

Британія підтримала би і посприяла Польщі чи іншим країнам Центрально-Східної Європи, якби вони захотіли передати Україні свої винищувачі радянських зразків.

Як повідомляє The Guardian, про це заявив міністр оборони Бен Воллес. 

Він сказав, що Британія підтримала би "будь-яку країну, яка прийме таке рішення" і захищала би їхнє право це зробити. 

Після чуток у березні про те, що Польща може у співпраці з США передати Україні свої МіГ-29, знайомі українським пілотам, ці плани не реалізувалися, нібито через позицію Білого дому. 

Воллес сказав, що Польща тоді підтримувала ідею про такий трансфер і не відмовилася від цієї позиції. "Якби Польща вирішила зробити це, ми б підтримали їх", - зазначив Воллес, додавши, що Британія могла би допомогти закрити нестачу літаків. 

МіГ-29 є на озброєнні у Польщі, Словаччини та Болгарії.

Бен Воллес зазначив, що і він, і прем’єр Борис Джонсон прагнуть зробити "усе можливе", щоб надати Україні необхідну зброю, але визнав, що з приводу винищувачів позиції західних столиць різняться.

Нагадаємо, у квітні партнери передали Україні запчастини до літаків, що дозволило збільшити кількість "робочих" апаратів.

9 травня Воллес заявив також, що президент РФ Владімір Путін та його найближче оточення мають розділити ту саму долю, що й нацисти, які зазнали поразки та постали перед Нюрнберзьким трибуналом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.