Президентка Грузії заявила, що уряд не дозволив їй відвідати Україну

П'ятниця, 10 червня 2022, 17:51

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що уряд не дав їй дозвіл здійснити візит в Україну.

Про це вона сказала під час візиту в Брюссель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

За словами президентки, вона прибула до бельгійської столиці для підтримки кандидатури Грузії, при цьому уряд відмовив їй у здійсненні візитів до Франції, Польщі та України.

"Я хотіла відвідати Францію, Польщу і, можливо, Україну, якій ми повинні дякувати за прискорений процес обговорення кандидатури (на вступ до ЄС), але знову отримала відмову", – сказала вона.

У березні Саломе Зурабішвілі заявила, що була змушена скасувати робочі зустрічі у Парижі, Брюсселі, Берліні та Варшаві через позицію уряду.

Зурабішвілі також зазначила, що затверджена Європарламентом резолюція і коментарі правлячої партії після ухвалення документа, не дають їй можливості ефективно захищати інтереси країни.

Відповідно до статті 52 Конституції Грузії, президент здійснює представницькі повноваження у зовнішніх зносинах, веде переговори з іноземними державами та міжнародними організаціями за згодою уряду.

У вівторок уряд Грузії подав позов до Конституційного суду країни проти президентки Саломе Зурабішвілі, вимагаючи роз’яснити її та свої права та повноваження.

Читайте також: Допомога ворогу: які наслідки матиме найгостріший конфлікт між Києвом та Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: