Грузія не змінить курс на ЄС у разі відмови в статусі кандидата - прем'єр

Субота, 11 червня 2022, 16:35

У разі відмови надання Грузії статусу кандидата щодо членства в Євросоюзі країна продовжить проведення реформ і не змінить оголошеного курсу на інтеграцію з Європою.

Про це заявив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на будь-яке рішення щодо статусу країни-кандидата, ми твердо будемо продовжувати політику миру, стабільності та розвитку, не змінимо оголошеного курсу на інтеграцію з Європою. Присвоєння статусу кандидата на членство в Євросоюзі, багато в чому є символічним і не дає ніяких благ і привілеїв. Для нас важливо дізнатися про реальне ставлення наших європейських друзів до Грузії і грузинського народу", - сказав у суботу журналістам Гарібашвілі.

Прем'єр також сказав про те, що Грузія є лідером серед країн Східного партнерства у виконанні взятих зобов'язань за угодою про асоціацію з Євросоюзом.

При цьому він наголосив, що "Грузія вимагає від Європи гідного і справедливого ставлення".  За його словами, якщо рішення буде несправедливим, "я залишаю за собою право "підняти завісу" і сказати все", не уточнивши, що має на увазі.

Грузія та Молдова подали заявку на членство в ЄС 3 березня, слідом за Україною.

У Грузії очікування відповіді ЄС відбувається на тлі бурхливих дискусій та закидів між владою та опозицією.

Цього тижня вкрай критичну резолюцію щодо Грузії ухвалив Європарламент. 

У ній, зокрема, йдеться про політизоване правосуддя та міститься заклик до запровадження санкцій щодо засновника "Грузинської мрії", мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: