Зеленський обговорив з президентами Польщі та Словаччини кроки на шляху членства України в ЄС

Понеділок, 13 червня 2022, 16:51

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з польським та словацькою колегами Анджеєм Дудою та Зузаною Чапутовою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дуже важлива розмова між президентами Польщі, України і Словаччини. Анджей Дуда, Володимир Зеленський та Зузана Чапутова  обговорили координацію заходів щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Анджей Дуда розповів серед іншого про нещодавній візит до Португалії та Італії. Обговорювалися наступні кроки", - написав держсекретар канцелярії президента Польщі Якуб Кумох у Twitter.

Як повідомлялося, минулого тижня президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

Разом із Дудою мала вирушити і президентка Словаччини Зузана Чапутова, але через позитивний тест на коронавірус вона була змушена скасувати поїздку.

Нагадаємо, у травні лідери Польщі та Словаччини заявили, що планують спільними зусиллями переконувати надати Україні статус кандидата на членство у ЄС ті країни блоку, які зараз вагаються щодо цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: