Макрон: Україна за нормальних умов не могла б стати кандидатом на членство в ЄС

П'ятниця, 17 червня 2022, 17:25

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що в нормальних умовах Україна не могла б претендувати на отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це Макрон заявив в інтерв’ю французькому телеканалу BFMTV, повертаючись із візиту в Київ, повідомляє "Європейська правда".

"Україна в нормальних умовах не мала б бути кандидатом", – зазначив президент Франції, додавши, що обставини війни Росії проти України змінили ситуацію.

Макрон пояснив, як Україну просуватимуть на шляху до членства в Євросоюзі

Макрон нагадав, що після затвердження рішення про кандидатський статус України буде викладена "дорожня карта" реформ, які Київ має виконати для подальшого руху заявки на членство в ЄС.

На його думку, підтримка кандидатського статусу – "це сильний політичний сигнал" підтримки України, а також "сигнал, спрямований Росії".

"Ми взяли на себе цей рух у бік Європи. Ми підготували його в цій кімнаті (інтерв’ю записувалося у вагоні, яким західні лідери вирушили до Києва) з канцлером Шольцом і прем’єром Маріо Драгі. Українці очікували на європейський консенсус", – додав Макрон.

Нагадаємо, в п'ятницю Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз.

Офіційне рішення щодо статусу для України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Читайте також: "Операція Шольц". З якими умовами Україні відкрили двері в ЄС та хто змінив думку Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.