США зобов’язались заборонити використання протипіхотних мін

Вівторок, 21 червня 2022, 17:42

Сполучені Штати висловили намір приєднатися до ключових положень Конвенції про заборону протипіхотних мін, відомої як Оттавська конвенція, і заборонити використання, накопичення, виробництво і передання цих озброєнь.

Про це у вівторок оголосила речниця Ради національної безпеки США Едріен Вотсон, повідомляє "Європейська правда".

"За вказівкою президента США узгодять свої дії щодо використання (протипіхотних мін) за межами Корейського півострова з ключовими положеннями Оттавської конвенції", – зазначила вона.

Зазначається, що адміністрація Байдена розпорядиться, щоб міністерство оборони США розглянуло альтернативи використанню протипіхотних мін з тим, щоб у майбутньому країна змогла повністю долучитися до Оттавської конвенції.

"Світ укотре став свідком руйнівного впливу протипіхотних мін у контексті брутальної і неспровокованої війни Росії в Україні, де російські війська використовують це та інше озброєння, завдаючи значної шкоди цивільним і цивільним об’єктам", – підкреслила представниця Ради нацбезпеки США.

Вона додала, що з 1993 року США інвестували понад 4,2 мільярда доларів у програми конверсії та демілітаризації в понад 100 країнах світу.

Конвенція про заборону використання, накопичення запасів, виробництва і передання протипіхотних мін, а також про їхнє знищення була підписана у вересні 1997 року в столиці Канади Оттаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: