Качинський не думає, що залучення контингенту НАТО спровокує Третю світову війну

П'ятниця, 24 червня 2022, 17:10

Глава партії влади у Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський не вважає, що введення контингенту НАТО в Україну здатне призвести до третьої світової війни.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю Polska Times.

Качинський погодився з думкою, що відмова НАТО від безпосередньої участі у війні заохочує не лише Росію, а й інших агресорів.

"І все ж таке втручання може бути мирним. Я запропонував це під час свого візиту до Києва, бо побачив необхідність створення стратегічної альтернативи російським військам. Україна досі контролює більшу частину своєї території, і підрозділи НАТО можуть увійти туди на запрошення української влади", - сказав він.

За  словами Качинського, зараз колишній командувач силами НАТО в Європі генерал Уеслі Кларк говорить про військову інтервенцію.

"Я вважаю, що це не безальтернативне рішення, але воно, безумовно, має розглядатися всерйоз, і воно не обов’язково закінчиться Третьою світовою війною", - заявив він.

Раніше Ярослав Качинський попередив Захід, що якщо Україна не отримає необхідної важкої зброї, то у війні настане небезпечна ескалація.

Нагадаємо, у середині березня Качинський під час візиту до Києва у вівторок запропонував направити в Україну миротворчу місію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: