Німецькі політики й журналісти обурені відповіддю Шольца на питання про гарантії безпеки для України

відео
Середа, 29 червня 2022, 17:19

У Німеччині розкритикували відповідь канцлера Олафа Шольца на запитання про те, які гарантії безпеки Берлін може дати Україні.

Про це відповідає "Європейська правда" з посиланням на DW.

У вівторок журналістка DW Розалін Романець спитала Шольца на пресконференції за підсумками саміту "сімки", які саме гарантії безпеки лідери держав готові надати Україні.

"Так. Міг би (розповісти про це)", – сказав канцлер, посміхнувшись і після кількох секунд мовчання додавши: "На цьому все".

Більшість присутніх журналістів не зрозуміли жарт Шольца і розкритикували його.

"Правду кажучи, шкода, пане бундесканцлере. Коли я вчила німецьку мову, мені наполегливо рекомендували користуватися на пресконференціях формами ввічливого звернення. Але питання було поставлене всерйоз", – написала пізніше Романець у Twitter.

Деякі колеги журналістки підтримали її, розкритикувавши поведінку Шольца. Приміром, журналіст RND Маркус Декер назвав дії канцлера "зверхніми", а журналістка Der Tagesspiegel Клаудіа фон Зальцен вважає це "ілюстрацією зарозумілості влади".

Окремі політики Німеччини також виступили проти слів канцлера. Зокрема член опозиційного блоку ХДС/ХСС Патрік Шнідер заявив, що це "шольценство у новій якості, недостойне канцлера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.