ЄС затвердив допомогу Збройним силам Молдови на 40 млн євро

Четвер, 30 червня 2022, 17:26

Рада ЄС затвердила пакет допомоги у рамках Європейського фонду миру у розмірі 40 мільйонів євро на користь Збройних сил Республіки Молдова.

Про це йдеться у заяві Ради, пише "Європейська правда".

"Це зміцнить потенціал тилового забезпечення, мобільності, командування та управління, кіберзахисту, безпілотного повітряного розвідування та тактичного зв'язку Збройних сил Молдови шляхом надання відповідного нелетального обладнання, матеріалів та послуг, включаючи навчання, пов'язане з обладнанням", - йдеться у заяві.

Новий пакет доповнить допомогу у розмірі 7 мільйонів євро, ухвалену у грудні 2021 року, яка зміцнює можливості Військово-медичної служби та інженерного батальйону Збройних сил Молдови.

Європейський фонд миру був створений у березні 2021 року для фінансування всіх дій Спільної зовнішньої політики та політики безпеки ЄС у військовій та оборонній сферах з метою запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки та стабільності.

 Зокрема, Європейський фонд миру дозволяє ЄС фінансувати дії, спрямовані на зміцнення потенціалу країн, що не входять до ЄС, а також регіональних та міжнародних організацій, пов'язаних із військовими та оборонними питаннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.