Байден розсекретив дані розвідки США перед вторгненням РФ через скептицизм союзників

Вівторок, 7 червня 2022, 07:23

Президент США Джо Байден віддав наказ про розсекречення розвідданих напередодні вторгнення Росії в Україну, оскільки заяви офіційних осіб США про підготовку нападу були зустрінуті партнерами і союзниками зі скептицизмом.

Про це заявила директор національної розвідки Авріл Хейнс, пише "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"Коли ми пояснили нашим політикам, і наші політики пішли до своїх співрозмовників, вони виявили, що ті мають неабияку частку скептицизму", — сказала Хейнс на конференції з кібербезпеки.

"Як наслідок, президент повернувся до нас і сказав: "Ви повинні вийти і поділитися якомога більшою кількістю інформації, а також переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову взаємодіяти і, можливо, мати більш продуктивні розмови про те, як спланувати підготовку, по суті, до російського вторгнення", - додала вона.

Хейнс додала, що США "багато ділилися з партнерами та союзниками", зрештою розробивши "механізми обміну", які можна буде використати у майбутньому.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати не підуть на угоду, в рамках якої з Росії буде знято частину санкцій в обмін на зняття блокади з українських портів для експорту зерна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.