Експорт німецької зброї виріс майже удвічі через Україну

П'ятниця, 1 липня 2022, 18:47

За даними федерального міністерства економіки Німеччини, в першому півріччі 2022 року країна експортувала зброї на суму майже у два рази більшу, ніж торік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Якщо у першому півріччі 2021 року експорт німецької зброї становив 2,3 мільярда євро, то за цей же період цього року він зріс до 4,14 мільярда євро.

На зростання показника найбільше вплинув експорт німецької зброї до України. За даними Мінекономіки, за перші шість місяців Київ отримав від Німеччини озброєнь на суму в близько 562 мільйони євро.

Більшу суму за зброю Німеччині заплатили тільки Нідерланди – 1,8 мільярда євро, йдеться про контракти тривалістю в кілька років.

Німеччина та Нідерланди поставлять в Україну ще 6 САУ Panzerhaubitze 2000

Нагадаємо, уряд Німеччини раніше опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив зобов'язання Берліна постачати Україні сучасне озброєння. Але в уряді зазначали, що з організаційних причин і проблем безпеки говорити про графіки поставки зброї Україні складно

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: