ЄС відреагував на бурхливі протести і відставку керівництва Шрі-Ланки

Неділя, 10 липня 2022, 11:58

ЄС уважно стежить за розвитком подій на Шрі-Ланці та закликає всі сторони співпрацювати та зосередитися на мирному, демократичному та впорядкованому переході влади.

Про це заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі, повідомляє "Європейська правда".

"Усі партійні лідери несуть відповідальність за те, щоб прокласти шлях до вирішення нинішньої кризи та повернутися до нормального життя. ЄС оцінює доступні варіанти для подальшого посилення підтримки населення Шрі-Ланки", - зазначила Массралі.

Президент Шрі-Ланки Готабая Раджапакса погодився піти у відставку наступного тижня після бурхливих протестів, що спалахнули в країні.

Він оголосив про це за кілька годин після того, як протестувальники увірвалися до офіційної резиденції президента, щоб висловити свій гнів через важку економічну кризу.

Протестувальники також увірвалися до приватної резиденції прем'єр-міністра та підпалили її.

Щонайменше 39 людей, у тому числі двоє поліцейських, було поранено та госпіталізовано під час протестів.

Прем'єр-міністр Раніл Вікрамасінгхе також заявив, що готовий піти у відставку.

Економіка Шрі-Ланки перебуває у стані колапсу, покладаючись на допомогу Індії та інших країн, лідери країни намагалися домовитись про допомогу з Міжнародним валютним фондом. 

Економічна криза призвела до гострої нестачі предметів першої необхідності, через що людям складно купувати їжу, паливо, у результати протести тривали декілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.