Прем’єр Нідерландів закликав європейських лідерів підтримати Україну сучасною важкою зброєю

Понеділок, 11 липня 2022, 17:22

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав лідерів європейських держав підтримувати Україну сучасним важким озброєнням.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рютте заявив у понеділок на пресконференції в Києві.

"Звісно, Україна потребує нашої військової підтримки. Нам треба підтримувати Україну складним сучасним типом зброї. Хочу сказати, що я закликаю всіх своїх колег в Європі та інших куточках світу, щоб вони допомагали з тяжкою зброєю Україні", – сказав він.

Рютте додав, що Нідерланди зі свого боку нададуть Україні важку зброю – панцирники та самохідні гаубиці. Він також наголосив, що Нідерланди і надалі допомагатимуть Україні всіма можливими способами.

"Ми не знаємо, скільки триватиме ця тяжка війна, але знаємо, що Україна і надалі потребуватиме нашої підтримки", – зазначив глава уряду Нідерландів.

Перед цим президент Володимир Зеленський зазначив, що за обсягом наданої оборонної підтримки Нідерланди входять до першої десятки партнерів України.

Як повідомлялося, загальна сума військової допомоги Україні, яку Нідерланди надали з початку повномасштабного вторгнення Росії, становить понад 172,7 мільйона євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: