Посол США у відповідь на удар РФ по Вінниці: ми з Україною, доки вона не переможе

Четвер, 14 липня 2022, 16:37

Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на ракетний удар Росії по Вінниці.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У той час як міжнародні експерти зустрічаються сьогодні в Гаазі на Конференції з питань притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні, Росія вчиняє ще один жахливий напад, забираючи життя невинних цивільних у Вінниці. США разом з Україною, поки Україна не переможе жорстоку агресію Росії", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Матті Маасікас після ракетного удару Росії по Вінниці заявив, що злочини росіян будуть розслідуванні, а винні - притягнуті до відповідальності. 

У четвер близько 11:00 російські війська ударили ракетами по центру ВінниціЗа попередніми даними, 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку. Горіли близько 50 автомобілів. Президент Володимир Зеленський назвав цей ракетний удар терактом.

Наразі відомо про 20 загиблих, ще близько 90 людей звернулись по допомогу до медзакладів, приблизно півсотні з них у важкому стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.