У Франції вимагають відставки міністерки за гомофобні коментарі 9-річної давнини

Середа, 20 липня 2022, 17:58

Кілька лівих політиків у Франції закликали відправити у відставку міністерку з питань місцевого самоврядування Каролін Кайо через те, що у 2013 році на посаді сенаторки вона нібито допустила гомофобні висловлювання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Йдеться про слова Кайо про те, що шлюб і усиновлення для одностатевих пар – це "примха" і "модель, яка суперечить природі".

Минулого тижня міністерка, коментуючи свої слова дев’ятирічної давнини, сказала, що "не відступає" від них і "має багато друзів серед цих людей", але пізніше заявила, що "глибоко шкодує" про сказане.

Представники опозиції від лівих партій у вівторок кілька разів порушували питання про відставку Каролін Кайо через ці слова. Так, депутатка від "Зелених" Марі-Шарлот Гарін заявила, що гомофобія є "злочином".

Депутатка від "Нескореної Франції" Сеголен Аміо додала, що "ми не можемо вибачитися за злочин" і попросила прем’єр-міністерку "звільнити міністрів-гомофобів".

Слова Кайо також викликали миттєву хвилю обурення серед ЛГБТ-спільноти, уряду та парламентської партії "Відродження", а також колишнього міністра у справах Європи Клемана Бона, відкритого гея.

Речник уряду Франції Олів’є Веран у відповідь на закиди відповів, що "позиції депутатів, які на той час були проти (одностатевих шлюбів), змінилися".

Читайте також: 20 різновидів нерівності: як Франція посилить боротьбу з дискримінацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.