ЄС запровадив санкції проти сирійців, відповідальних за набір найманців для війни РФ проти України

Четвер, 21 липня 2022, 17:50

Європейський Союз оголосив у четвер запровадив санкції проти десяти сирійських громадян і двох приватних охоронних компаній за їхню участь у вербуванні сирійських і палестинських найманців для війни РФ проти України.

Про це йдеться у відповідному рішенні, опублікованому в Офіційному журналі ЄС.

Санкції полягають у заморожуванні їхніх активів і забороні на поїздки до країн ЄС, уточнюється в пояснювальній записці, опублікованій в Офіційному журналі із зазначенням осіб та організацій, які підпали під санкції.

До санкційного списку потрапив власник сирійської авіакомпанії "Cham Wings" Іссам Шаммут, бізнесмен, пов'язаний з режимом Башара Асада. Офіцер сирійської армії полковник Салех аль-Адбулла, в свою чергу, потрапив під санкції за те, що вербував солдатів зі свого підрозділу, 16-ї бригади сирійської армії, для бойових дій в Україні.

ЄС також вніс до чорного списку головнокомандувача Армії визволення Палестини Мухаммеда ас-Салті, громадянина Сирії, "за вербування палестинських найманців", відправлених до Лівії та України, а також двох військових і лідера Сирійської політичної фракцї. Також під санкції потрапили дві сирійські охоронні компанії, "Sanad Protection and Security Services" та "Аль-Сайяд", пов’язані з приватною російською компанією "Вагнер", а також їх чотири керівники.

Нагадаємо, в ЄС опублікували деталі сьомого пакету санкцій проти Росії, затвердженого 21 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: