Спецназ США і Хорватії провів спільні навчання в Адріатичному морі

фото
Вівторок, 26 липня 2022, 21:30

Військові елітного американського підрозділу морських сил ("морські котики") та підрозділ Сил спеціальних операцій Хорватії провели спільні навчання поблизу хорватського острова Спліт в Адріатичному морі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у вівторок повідомила пресслужба НАТО.

Згідно з легендою навчань, американські військові повинні були запобігти втечі викрадачів (їх грали хорватські спецпризначенці), що відступали морем.

 
Фото: НАТО

Загалом військові США й Хорватії відпрацювали підводні "бої" та висадку на берег із подальшим захопленням різних інфраструктурних об’єктів, наприклад мостів.

 
Фото: НАТО

Зазначається, що для Сил спеціальних операцій НАТО навчання є нагодою обмінятися знаннями щодо новітньої тактики та спорядження, зокрема для відносно молодих Сил спеціальних операцій Хорватії, утворених у 2000 році як батальйон.

 
Фото: НАТО

"Збройні сили Хорватії готові та бажають взяти на себе свою частку тягаря та відповідальності в колективній обороні як усього Альянсу та його членів, так і партнерів", – сказав адмірал Роберт Храндж, начальник Генерального штабу Хорватії.

Як повідомлялося, у болгарській акваторії Чорного моря розпочалися щорічні військові навчання "Бриз" за участю 11 країн НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: