У Британії проходить другий за тиждень страйк залізничників

Субота, 30 липня 2022, 17:11

Близько 5000 машиністів Британії вийшли на страйк у суботу в рамках кампанії за підвищення зарплат після того, як рівень інфляції в країні досяг найвищого рівня за 40 років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

24-годинний страйк, організований профспілкою машиністів ASLEF, є другою значною протестною акцією цього тижня на британській залізничній мережі після того, як 40 000 членів профспілок RMT і TSSA, які представляють інших працівників залізниці, провели великий страйк у середу.

Стрімке зростання інфляції – інфляція споживчих цін на даний момент становить 9,4% – і обмежене підвищення заробітної плати загострили трудову напруженість в різних секторах, включаючи поштові послуги, охорону здоров’я, школи, аеропорти та судову систему.

Очікується, що страйк на залізниці спричинить "значні збої" в суботу та в неділю вранці, повідомляє Network Rail, яка керує залізничною інфраструктурою Британії.

Майже всі послуги семи з 34 залізничних операторів країни були скасовані, включаючи регіональні мережі для південно-східної та східної Англії, а також міжміські лінії, що з’єднують Лондон із південно-західною Англією, північно-східною Англією та Единбургом.

Британські залізничні послуги здебільшого здійснюються на комерційній основі іноземними державними залізничними компаніями, які отримують короткострокові контракти та експлуатаційні субсидії від уряду. Ці субсидії зросли, оскільки пасажири залишалися вдома під час пандемії COVID-19.

Генеральний секретар ASLEF Мік Вілан сказав, що франчайзингові угоди зазвичай передбачають підвищення зарплати машиністам лише на 2%.

Стів Монтгомері, керуючий директор залізничного оператора First Rail і голова загальногалузевої Rail Delivery Group, сказав, що оператори підвищуватимуть зарплату лише в тому випадку, якщо машиністи погодяться на зміни в робочих практиках, які заощадять гроші.

"Ми не кажемо людям "працювати довше", а хочемо бути більш продуктивними в ті години, які вони зараз мають", — сказав він.

ASLEF планує провести черговий одноденний страйк 13 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.