В уряді розповіли, як планують зменшувати черги на кордоні з Румунією

Вівторок, 5 липня 2022, 18:08

Уряд обіцяє найближчими тижнями низку заходів для скорочення черг на кордоні з Румунією, а до кінця осені обіцяють відкриття двох повноцінних вантажних пунктів пропуску.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву опублікували від імені Мінінфраструктури, Держприкордонслужби, митників та "Укравтодору".

У ній визнають, що потік транспорту через румунський кордон стає все більшим і нинішня інфраструктура не справляється з ним - на вантажному пункті пропуску "Порубне" черги з обох боків сягають 10-15 км. У зв’язку з цим українська та румунська сторони домовилися про збільшення пропускної спроможності пунктів перетину кордону. 

Так, до кінця осені планують відкрити два повноцінних вантажних пункти пропуску – "Дяківці" та "Красноїльськ", які будуть працювати цілодобово для усіх видів транспортних засобів.

До кінця липня-початку серпня пункт "Красноїльськ" запрацює для легкового та пустих вантажних транспортних засобів.

"Дяківці" до початку серпня відкриють для імпорту палива та руху легкового і порожнього вантажного транспорту. 

На "Порубному" вже до кінця поточного тижня дипломатичні смуги звільнять для транспорту з паливом, а за два тижні погодять план розширення пунку чотирма додатковими смугами для вантажного транспорту. для проїзду транспортних засобів з паливом.

Нагадаємо, 20 червня на кордоні з Польщею відновив роботу оновлений пункт пропуску "Краківець – Корчова".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: