США багато допомагають Україні, але цього недостатньо для перемоги - Зеленський

П'ятниця, 8 липня 2022, 12:18

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність за військову підтримку Україні від США, закликавши Захід нарощувати її, щоб допомогти продовжувати боротьбу проти РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, пише "Європейська правда".

"Сполучені Штати допомагають Україні, допомагають багато, але цього недостатньо для перемоги. Сподіваюся, моя довіра пришвидшить цю допомогу Україні", - сказав Зеленський.

"Ми хочемо збільшення цієї допомоги – ми воюємо за нашу землю, ми не хочемо, щоб люди з різних країн воювали за нашу територію. Але США є світовою економікою і можуть допомогти нам як зброєю, так і фінансами", - додав він.

Зеленський також заявив, що США можуть впливати на рішення європейських країн у якості політичної підтримки.

"Я чесно скажу, деякі країни в Європі хочуть балансу між Росією та Україною. Але завдяки допомозі США вони почали підтримувати нас. Таким чином, коли я говорю про обсяг і швидкість підтримки озброєнь, я звертаюся не лише до Сполучених Штатів, я звертаюся до всіх світових лідерів і кажу, що швидша допомога, збільшення допомоги, врятує життя українців і допоможе нам повернути окуповані Росією території", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи може війна закінчитися до кінця року, Зеленський сказав: "Наша країна залишиться єдиною. Якщо потужна зброя від наших партнерів прийде до нас вчасно, і якщо пощастить і дасть Бог, з нашого боку, ми можемо досягти багато чого до кінця року, і ми можемо зупинити цю війну. Ми можемо зупинити, принаймні, військову частину цієї війни".

Раніше повідомлялося, що Україна отримала від США й союзників 9 ракетних систем HIMARS і аналогічних комплексів, але для контрнаступу потребує ще десятки одиниць.

23 червня Сполучені Штати оголосили про надання Україні нового траншу військової допомоги на суму $450 мільйонів, який включав нові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: