Російський дипломат в ООН виключив, що війна в Україні завершиться мирною угодою

Понеділок, 22 серпня 2022, 17:15

Москва не бачить можливості дипломатичного рішення для припинення війни в Україні та очікує тривалого конфлікту.

Про це заявив Financial Times Геннадій Гатілов, постійний представник Росії при ООН у Женеві, передає "Європейська правда".

За його словами, прямих переговорів між президентом РФ Владіміром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським не буде.

"Зараз я не бачу можливості для дипломатичних контактів", - сказав Гатілов. "І чим більше триватиме конфлікт, тим складніше буде знайти дипломатичне вирішення", - додав він.

ООН загрузла в "політизації" через війну, і це "зашкодило авторитету ООН та її організацій", сказав Гатілов. Як наслідок, вона не може ефективно діяти як посередник, поскаржився він.

Гатілов, який обіймав посаду заступника міністра закордонних справ до призначення в Женеву в 2018 році, стверджував, що Москва і Київ були "дуже близькі" до угоди, яка могла б призупинити конфлікт, на переговорах, організованих Туреччиною в квітні.

Раніше турецький президент Реджеп Таїп Ердоган знову заявив про готовність Туреччини організувати у себе зустріч президентів РФ та України.

18 серпня президент Володимир Зеленський провів у Львові двосторонню зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустрівся разом з ним з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

Зеленський розповів, що на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем у Львові погодив з ним параметри можливої місії Міжнародного агентства з атомної енергії на окуповану Запорізьку АЕС.

Читайте також: Мир на умовах Туреччини: як Україні реагувати на тиск щодо нових переговорів з РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: