В ЄС прокоментували відключення телеканалів опозиції: ситуація у часи війни особлива

Середа, 24 серпня 2022, 09:56

В Європейському Союзі стежать за ситуацією з відключенням від мовлення трьох українських телеканалів, але вважають, що нинішня ситуація є особливою.

Про це сказав в інтерв'ю "Європейській правді" посол ЄС в Україні Матті Маасікас, пише "Європейська правда".

"Ми дуже детально спостерігаємо за усім у цій сфері, і повірте, у нас є достатньо експертів, щоби мати коректні оцінки. Але ситуація у часи війни – вона дещо особлива. Більше ніж дещо. Вона особлива. І якщо ви спитаєте мене, що є загрозами свободі слова в Україні, то перше, що я назву – це фізична безпека журналістів, а друге – економічна стійкість видань", – сказав Маасікас.

Посол зазначив, що у воєнний час доводиться шукати баланс.

"Ми всі знаємо, що ми відчуваємо. Ми також відчуваємо, що президент та українська держава у цілому мають високу підтримку суспільства, населення. Ми також дуже уважно слідкуємо за ситуацією з цими трьома телеканалами. Але тут потрібен баланс", – сказав він.

Як відомо, у квітні представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення вимкнули мовлення телеканали "Прямий", "П‘ятий" та "Еспресо" в цифровій мережі Т2.

У березні березня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення – в умовах воєнного стану усі загальнонаціональні інформаційні канали транслюватимуть цілодобовий телемарафон. Рішення пояснюють поширенням Росією дезінформації про повномасштабну агресію проти України.

Дивіться інтерв'ю Матті Маасікаса на Youtube-каналі "Європейської правди" - Посол ЄС: інтерв'ю про головне. Чи готова Україна йти до вступу? Куди пішли "мільярди на зброю"?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: