В ОП назвали ключові причини затягування з поставками західної зброї Україні

Четвер, 4 серпня 2022, 18:18

В Офісі президента називають відсутність політичної волі, бюрократію, відсутність достатньої кількості зброї серед основних причин затягування з поставками зброї в Україну.

Про це заступник голови Офісу президента Ігор Жовква розповів в інтерв'ю LB.ua, повідомляє "Європейська правда".

"Причина перша – відсутність політичної волі і сміливості деяких лідерів. Ми бачили це на старті широкомасштабної війни, коли деякі глави держав були не впевнені, чи вистоїть Україна. Сьогодні, сподіваюся, усі вони впевнені, що Україна переможе" - зазначив він, відповідаючи на питання про затягування з поставками зброї..

Другою причиною, за словами Жовкви, є інертність бюрократичної і військово-промислової машини певних країн.

"Інколи конкретні рішення в державах ухвалюються дуже довго, навіть коли вже на політичному рівні усе погоджено" - пояснив він.

"Третя причина – в деяких країнах іноді немає в достатній кількості тих видів озброєння, про які ми запитуємо. Нам не потрібно будь-що, ми чітко знаємо, що і де є, і в якій кількості може бути нами використано. Втім, зброя має здатність вичерпуватися, а на запровадження процесів виробництва нової зброї чи нових зразків потрібно чимало часу" - зазначив Жовква.

Водночас, за його словами, є й інші причини, через які Україна отримує західну зброю не настільки швидко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив про необхідність отримати більше важкої зброї від держав Альянсу для відбиття атак РФ і контрнаступу Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.