У Молдові розповіли, з яких країн надходили дзвінки про "мінування"

П'ятниця, 5 серпня 2022, 14:22

Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що повідомлення про "бомби" надходять до Молдови з Росії та Білорусі.

Про це вона розповіла 5 серпня в ефірі програми Ediţie specială на Radio Moldova, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

За словами Гаврилиці, повідомлення про мінування будівель у Молдові надходять з-за кордону, і їх важко відстежити.

"Ми знаємо, що є джерела з Росії та Білорусі. Ми працюємо з цими країнами, щоб ідентифікувати людей, але в онлайн-середовищі їх важко відстежити, особливо замовників. Ми навіть не знаємо, чи перебувають люди, які стоять за цими повідомленнями, у країнах, які я назвала. Там знаходяться комп'ютери, комп'ютерна адреса, але ті, хто хоч трохи знається на інформаційних технологіях, знають, що цими даними можна маніпулювати", — сказала Гаврилиця.

Прем'єр-міністр вважає, що мета цих хибних повідомлень про бомби полягає в тому, щоб "зменшити нашу пильність і перевірити реакцію". "Ми повинні зберігати спокій", - додала Гаврилиця.

Зазначимо, у липні Молдову охопила "хвиля мінувань". Повідомлення про "бомби" надходять практично щодня.

Нагадаємо, з 1 серпня поліція Кишинева перестала евакуйовувати аеропорт після дзвінків з повідомленням про "бомбу" - за останній місяць подібних дзвінків надійшло більше 20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.